Там

„Думата, с която мога да опиша филма е, любов.“
Тина

Трейлър

БД
След 23-ри години в Америка
Богдан получава зелена карта и се връща в България за първи път.

Скролнете надолу да гледате филма, както и какво казва публиката за него. Гледайте от цял свят.

Документален, 2018г., 60 мин., цветен, HD, съдържа гола сцена, не съдържа насилие, българско аудио, английски субтитри. Продуцент и режисьор: Богдан Дарев.

Филмът е осъществен с подкрепата на Българско Общество ПЧЕЛА и българите в САЩ.

Гледайте

БД
Вярвам, че ТАМ е карта нарисувана от разказите на хората снимани във филма. Бих искал да споделя тяхната мъдрост и красота с колкото може повече от Вас.

Кликнете CC иконката да активирате английските субтитри. Изберете да гледате в HD.

Гледайте в Rumble или YouTube.
Какво казва публиката
БД

„Изгледах филма „Там“ и на следващия ден поисках прошка от майка ми.“

Клариса

„Еха! Превъзходен документален филм, който навява мисълта, че ние не можем да се върнем Там, но не това е най-важното, защото това Там го носим като отпечатък в сърцата си. Силно препоръчвам, ако имате въможност да гледате този безценен филм!“

Ерик

„Всеки българин трябва да изгледа този филм.“

Велимир

„Филмът ми въздейства на различни нива - буди в мен чувства от личните ми преживявания и битки, но и състрадание към вас и вашата лична история. А не е ли това, което прави един филм впечатляващ? Способността му да изкара наяве дълбоко скритите ни мисли и да ни пренесе на друго място.“

Йоана

Преса
БД

„Със сърдечно пожелание след премиерата в София: „Нека вдъхновението винаги те води към дълбините на великото кинематографско изкуство.“

Теодосий Спасов

Богдан Дарев в "Преди обед" с водещите Деси Стоянова и Сашо Кадиев.

На премиерата в София с Атанас Янчовичин-Тасе, основател на фолклорната група „Бански старчета", която има участие във филма.

За процеса

БД

Получих зелената карта зимата на 2018-та и незабавно купихме самолетни билети за България. Преди да предприема пътуването, път на дълбоко изцеление и себеопознаване, се запитах дали изобщо да снимам.

Отне ми няколко минути да взема решение. Решение, за което съм изключително благодарен. Реакциите на публиката след прожекциите ми показаха, че това не е само моята лична история, но тази на всеки емигрант, било то българин или не, напуснал страната си. Снимах филма през лятото на 2018-та и го монтирах докато снимах. Така получих ясна представа за структурата му. 90% от сцените и кадрите на екрана са снимани последователно.

Философските пластове във филма поставиха под въпрос много от моите личните убеждения, както и ефективността на някои съвременни социални структури. Филмът даде възможност за оживен диалог.

През по-голямата част на 2019 г. бях на път –  от световната премиера в Сиатъл на 4-ти ноември 2018 г., през вечно гостоприемния и иновативен румънски филм фест, до над 100-годишния киносалон в Портланд. От най-старата българска общност в Щатите, създадена през 1930 г. в Питсбърг, до наскоро основаната българска общност в Нашвил. От Манхатън в Ню Йорк, до българската премиера в село Лилково в Родопите – земята на Орфей.

Благодаря на всички многобройни ТАМчовеци и на лидерите на българските общности, които ни събраха заедно!

Галерия
кликнете снимката / влезте
БД
В МОМЕНТА
на турне в България с
"КАВАЛ ПАРК"
ПОДКРЕПЕТЕ дейноста МИ

След 23-ри години в Америка
Богдан получава зелена карта и се връща в България за първи път.

Документален, 2018г., 60 мин., цветен, HD, съдържа гола сцена, не съдържа насилие, българско аудио, английски субтитри. Продуцент и режисьор: Богдан Дарев. Филмът е осъществен с подкрепата на Българско Общество ПЧЕЛА и българите в САЩ.

фф

Теодосий Спасов

Със сърдечно пожелание след премиерата в София: „Нека вдъхновението винаги те води към дълбините на великото кинематографско изкуство.“

The winter haze gives way to spring, as what was gray suddenly yearns to be green.

Атанас Янчовичин

Основателя на фолклорната група „Бански старчета", която има участие във филма.

The winter haze gives way to spring, as what was gray suddenly yearns to be green.

Преди обед в bTV

Богдан Дарев с водещите Деси Стоянова и Сашо Кадиев.

The winter haze gives way to spring, as what was gray suddenly yearns to be green.

Интервюта

Flourishing under sun's fiery gaze, creatures of all walks seek serenity around the watering hole of life.

<
>

Очаквайте
Плетко и Плетка 

Първата детска книжка на Богдан Дарев от 22 разказа, с рисунките на 9-годишната Кармин и приказката „Петте задачи“ на поета Николай Господинов.